Hello Zepp

Hello micule Zepp,

Îţi scriu această scrisoare în secunda în care totul s-a terminat, în secunda în care în sfârşit am evadat din timp. Da, totul s-a terminat. Acum e exact cum visai odată. Nu mai urmează nimic. Însă nu e atât de bine cum îţi imaginai tu. Din punctul ăsta nu poţi privi decât înapoi, iar tabloul acum e format din regrete, fără şansă de schimbare, fără speranţe. O să spui că nu are cum, că sigur e şi fericire în tablou, dar şi fericirea e tristă in această imagine. Şi nu îl poţi picta altfel acum; e terminat tabloul şi expus. Ai avut multe creioane, dar le-ai consumat, le-ai aruncat când nu-ţi plăceau culorile. Ţi s-a dat o panză imensă pentru desenat, dar în final a rezultat doar un trist tablou infim si gol, doar o caricatură.

Am avut destulă panză, dar nu ne-am dat seama de asta. Tu crezi că viaţa este lungă, dar eu, acum, când podul este tot mai mic…doar eu o pot vedea că-i doar un amuzant fir de nisip. Iar secunda asta nu se mai termină, iar amuzantul fir de nisip mă întristează, iar eu nu îţi pot spune decât adio.

Cu regret,

Bătrânul Zepp.

Semnat maroooned

Întreaga viață i-au dictat ce să facă: respiră, plângi, crești, caută, vino, mergi, vorbește, aplaudă, imită, întreabă, mulțumește-te cu puțin, ajută, dă, iubește, mergi mai repede, aleargă, cazi, aleargă, ridică-te, stai, dormi. De ce? Atât de tare i-a deranjat întrebarea încât l-au închis într-un stâlp. Număratul fricii îi provoca o foame imensă. Se mulțumea cu nimicurile amare din biblia ce o primise de la ea. Începu să alerge cu spatele în direcții opuse. Avea deja o viteză ce le putea face invidioase chiar și pe cele mai albe umbre. Vedea zidul și se hlizea grotesc în timp ce luminile subsolului încercau să țină pasul cu nebunia ce îl cuprinsese. Își luă avânt, închise ochii și se izbi de zidul de minciuni, sfărâmându-l în 59 de adevăruri mici. Își pierdu conștiința. Se trezi căzând spre vârful muntelui. Mirosului câmpiei îi aducea aminte de deșertul în care crescuse. Era confuz. Își amintea ce fusese învățat și începu să le predice și celorlalți supuși ai regelui Frig. Era deja fericit. Avea ce nimeni își dorea cu ardoare. Nimic. Urcă tot muntele până în vârf și se aruncă spre cer. Căzu în stâlp. Ieși. Le mulțumi pentru tot, își cumpără alți îngeri, blestemă timpul și plecă în căutare ei. O găsi acolo unde căutase mereu, în iluziile lui, în spatele dulapului gri cu borcane melancolice, într-o ceașcă. Șoaptele ei îi încălzeau plămânii: Hello Zepp!

Semnat AltClaudiu

Charlie Clouser – Hello Zepp

https://maroooned.files.wordpress.com/2012/01/charlie-clouser-hello-zepp.doc

Advertisements

8 responses to “Hello Zepp

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: