Legenda lui Monsieur Ecó

Monsieur Eco

Pe timpuri toată zona asta era o insulă numită Ymsym. Dâmbovița înconjura această bucată prosperă, curată și ecologică de pământ.

Insula era protejată de un anume Monsieur Ecó. Nu se știe exact cum a ajuns acest semizeu pe Pământ; unii spun că a fost alungat din regatul lui pentru că iubea oamenii, alții spun că a plecat singur din acest motiv. Trupul lui împietrit care dăinuiește și azi, și este vizitat anual de milioane de oameni este un mister la fel de mare.

Meze

Grecii, care au început să populeze insula ulterior, redenumind-o MΣ, spuneau că Monsieur Ecó era un bărbat cu o statură mai mare decât orice om, și diferit în toate cele. Spuneau că nu l-au auzit niciodată vorbind și că pur și simplu hoinărea pe străzi în căruța prea mică pentru trupul său, trasă de un cal negru, imens, pe două roți la fel de mari, în fiecare noapte deși nu era dorit acolo. Ei spun că trupul lui Ecó era împietrit doar ziua, mereu în același loc, după ce în jurul orei de 5 dimineața se plimba mereu cu căruța lui și de fiecare dată în apropierea Pieței Ecologice calul lui exploda, zburându-l pe Ecó prin roata stângă, împietrind în același loc din centrul insulei în care se află și azi.

În timp, grecii au început să părăsească insula din cauza lui, în principal din cauza faptului că au aflat de naționalitatea franceză a semizeului. Grecii erau xenofobi. Totuși unii greci au rămas pentru că băutura lor se vindea bine pe insulă.

Există foarte multe legende, însă cea care mă atrage pe mine cel mai mult și despre care vreau să știu cât mai multe este cea mai veche, cea spusă de localnicii ymsymieni în urmă cu zeci de mii de ani în urmă. Ei spuneau că pe Dâmbovița navigau o specie diferită, un fel de pirați nemți. Spun un fel, pentru că nu erau niște pirați obișnuiți, erau foarte masivi, musculoși, iar părul care se întindea pe coloana vertebrală era de culoarea pateului. Corăbiile lor erau cele mai mari din câte existau pe lume, erau atât de mari încât atunci când navigau, asfaltul de pe marginea apei se sfărma. Oamenii erau nevoiți să reconstruiască constant malul de ciment care să țină apa departe, întrucât aceasta era letala pentru ei. Când apa din Dâmbovița era atinsă, viața oricărui muritor își găsea sfârșitul. Monsieur Ecó era acolo să protejeze insula și oamenii care o locuiau. Mii de ani monștrii au încercat să cucerească și să corupă insula, însă fiecare bătălie se încheia la fel; Ecó îi alunga. Asta până într-un final când, în timpul unei noi lupte, în ziua în care norii plângeau în hohote, creaturile germane l-au azvârlit pe Monsieur Ecó în cârma imensă a corăbiei. Ecó încercând să scape a fost nevoit să se arunce în Dâmbovița, astfel împietrind. Atunci s-a întâmplat ceva incredibil; cerul s-a luminat brusc, iar apa a devenit strălucitoare ca un diamant; se purificase. Ymsymienii au scos trupul pietrificat și l-au așezat la loc de cinste pe insulă lor. Dar asta nu e tot. Se mai întâmplase ceva. În momentul în care trupul pământesc al semizeului a atins apa dăunătoare, Ecó și-a folosit un ultim dar al zeilor și a pus un blestem asupra creaturilor-pirați. În următoarea secundă apele Dâmboviței s-au retras din jurul insulei formând un râu care ducea spre Lacul Morii, intrarea în Iad. Creaturile erau periculoase, dar era ceva ce le lipsea cu desăvârșire: inteligență. Nu au fost în stare să construiască o cârmă nouă și inevitabil, au ajuns în Iad.  

Fenomenul Eco

Astăzi, chiar și împietrit, Monsieur Ecó încă încearcă să ajute orașul. Atracția principală pentru turiști este fenomenul incredibil ce se întâmplă în jurul semizeului. Probabil n-o să credeți dacă nu vedeți cu ochii voștri, dar pe orice obiect mecanic aflat pe pământul fostei insule încep a crește flori minunate ce înfrumusețează peisajul.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: